Võileib peekoniga
- Lõika soolapeekonist 0,5 cm paksused viilud ja maitsesta musta pipra, jahvatatud punase paprika ning soovi korral ka mustikapulbriga (seda viimast eriti värvi pärast).
- Prae peekon kiiresti kuumal pannil mõlemalt poolt.
- Määri saiaviil sulatatud juustuga (õhukeselt), pane peekoniviil ja muu hea kraam sinna peale ja pista põske.
Siga õietolmumee, sibula ja mooniseemnetega
Merevaigukaste kanaga
- Lõika sibul rõngasteks ja kuumuta väheses õlis kergelt läbi, lisa siis tükeldatud kanafilee, ribadeks lõigatud suvikõrvits ning maitseained ja prae kuni liha on läbi küpsenud.
- Seejärel lisa merevaik ja sega kuni juust on sulanud.
- Lõpuks lisa kondenspiim ja lase kastmel potis väikesel tulel natuke aega podiseda.
- Serveeri riisiga.
Kanaliha pannikotlet
- Võta abiks köögikombain või saumikser (viimane on parem).
- Lõika kanafilee tükkideks, pane mikserikannu, lisa jogurt ja purusta.
- Pressi küüslauguküüned katki (pressiga või laia noaga lõikelaual) ja lisa lihamassile koos kõikide maitseainetega.
- Sega mass hoolikalt läbi.
- Pane pann tulele, vala sellele õli ja laota soojenevale pannile kanalihamass. Suru see pannil laiali nii, et jääks umbes 1 cm paksune kiht.
- Küpseta ühelt poolt pruuniks, keera ümber ja küpseta ka teiselt poolt.
- Süüa võib seda kas täitsa iseseisvalt koos värskete köögiviljadega või panna leivaviilu peale vorsti asemel. Maitseb imeliselt.
NB! Passi peale ja ära kotletti üle küpseta, sest siis pole liha enam mahlane.