Minisalat klaasis

Retsept

  • 2 dessertlusikatäit paisutatud mungube
  • 1 oranž minpaprika
  • 2 ploomtomatit
  • 2 pöidlaotsasuurust redist
  • 5–6 Apetina feta-juustukuubikut
  • 2 tl majoneesi
Minisalat
Pärast pikka päeva 1:100 maketipapist taluaia haljastusmaketi tegemist olin ära kasutanud kõik energiavarud. Minu mõttemaalilm oli muutunud miniatuurseks. Nii igatsesinigi pisikese värske vurtsu järele.

Mul on harjumuseks saanud iga paari päeva tagant panna uus ports mungube paisuma ja idanema. Hea vitamiiniallikas. Ei tea, millega ube salatis asendada, kui neid pole. Ehk millegi rohelisega. Igatahes on nende ise idandamine kordi ja kordi odavam, kui osta pidevalt poest.

Mis on selle salati võlu? PISIKESED TÜKID! Lõika kõik, ka fetajuust, sama väikesteks kuubikuteks nagu on paisunud mungoad.

Avokaado-tsukiini salat

Retsept

Retseptis antud kogused on hea isu korral ühele, kehvema korral kahele.

  • 1 avokaado
  • 1/3 värsket tsukiinit (u rusikasuurune tükk)
  • 1/2 õuna
  • 4–5 kirsstomatit
  • 1–2 spl kodujuustu
  • 2spl 10% hapukoort
  • 1 spl teriyaki kastet
  • peotäis roccolalehti
  • soovi korral maitseks veidi soola
salat_avokaadoga
  1. Lõika avokaado pooleks ja lükka vilja sisu teelusikaga koorest välja kaussi.
  2. Lisa tükeldatud tsukiini, tomatid, õun ning kodujuust.
  3. Lõpuks lisa hapukoor ning teriyaki kaste, sega kõik kergelt läbi ja serveeri koos ruccolalehtega.

Soola pole põhimõtteliselt vaja, aga see on maitse küsimus.

Head isu!

Kodujuustu-heeringa salat

Retsept

  • kaks suurt keedetud väikesteks kuubikuteks tükeldatud kartulit
  • peotäis tükeldatud rohelist sibulat
  • pool peotäit hakitud värsketi tilli
  • 200 g õrnsoola heeringat
  • 4-5 väikest marineeritud kurki (võib ka värsket panna)
  • 400 g kodujuustu
  • 1 spl majoneesi Provansaal
  • maitsestamata jogurtit

Sega kõik ained kausis salatiks kokku ja lase hea maitsta!

heeringasalat

Peotäiesalat

Retsept

  • 1 pt paprikat
  • 1 pt lillkapsast
  • 1 pt sinki
  • 1 pt kodujuustu
  • 1 pt tomatit
  • 1/2 pt piknikukurki
  • 1/2 avokaadot
  • 3 lumekrabi pulka
  • 1 spl hapukoort
  • 1 spl majoneesi
  • soola, pipart vm maitseaineid soovi järgi
voila-s
Salati tegemise tähtsaimaks mõõduks on 1 peotäis (pt – peotäis).

Hüva, päris kõike ma ühte peotäit ei pannud. Kõike lihtsalt ei saa nii palju kasutada – näiteks soola 🙂 . Peotäie asemel võid võtta mõõduks ka suuremat sorti lusika. Peaasi, et ainete kogus oleks enam-vähem võrdne. Ja peotäis on ikka tükeldatud, mitte näiteks terve paprika kohta.

  1. Tükelda kõik komponendid ja pane kaussi.
  2. Kui avokaado on mõnusalt küps, purusta see sõrmede vahel pastaks ja lisa teistele ainetele. Kui aga mitte, tükelda.
  3. Lisa maitseained, hapukoor ja majonees. Sega ja lase natuke aega seista.

Serveerida võid salatit kausis või seemnesaia peal. Mulle meeldib väga salateid saia või leiva peale panna. Siis saab kõike just kui parasjagu.

Segasalat banaaniga

Selle salati segas kokku minu tütar (14 a). Panin talle laua peale hunniku igasugu asju, millest tema oma valiku tegi. Salat sai väga maitsev.

  • 1/2 õuna
  • 1/4 värskest pikast kurgist
  • 5 kirsstomatit
  • peotäis tükeldatud Atleet Light juustu
  • 1 banaan
  • peotäis hakitud rohelist sibulat
  • 0,5 tl kuivatatud basiilikut
  • 0,5 tl kuivatatud oreganot
  • 2 spl viinamarjaseemneõli
  • aroomisoola
  • musta pipart
  • salati maitseainesegu

Tükelda kõik komponendid, ka kirsstomat, pane kaussi. Puista peale basiilik ja oregano, lisa õli ning maitseained. Sega ja lase natuke aega seista.

Minu jaoks ootamatu komponent oli banaan, aga uskuge, see andis salatile väga hea maitse.