Lambaraguusupp kuivatatud ploomide ja seesamiseemnetega

Retsept

  • 0,5 kg lambaraguud
  • 6–7 kuivatatud ploomi
  • 1 spl seesamiseemneid
  • 1 porgand
  • peotäis tükeldatud lillkapsast
  • 1 loorberileht
  • NOMU lambaliha maitseainet
    (sisaldab: tüümiani, rosmariini, köömneid, küüslauku, sinepit, pipart)
  • meresoola
raguusupp
  1. Pane raguu vette tasasele tulele keema umbes poolteiseks tunniks. Vajadusel riisu vahepeal vahtu.
  2. Tõsta raguu potist välja, lõika liha kontide küljest lahti ja tükelda.
  3. Kooritud porgand viiluta juurviljakoorijaga õhjukesteks liistakuribadeks. Pane  kõik ained potti ja keeda suppi taas tasasel tulel veel umbes poolteist tundi. St keeda, kuni liha on täitsa pehme.

Raguusupp

Retsept

  • 800 g supiraguud
  • ca 1,5 l vett
  • 3 porgandit
  • 1 keskmine sibul
  • 3-4 kartulit
  • 7-8 šampinjoni
  • 1 väike õun
  • 2 loorberilehte
  • 5-6 vürtsitera
  • ca 1 tl kuivatatud sidrunirohtu
  • 0,5 tl liha või grillimaitseainesegu
  • 1,5 tl juurvijamaitseainesegu (soolaga)
  • vajadusel veidi soola
raguusupp
  1. Pane supikondid keema.
  2. Vala vett potti nii palju, et kondid oleks vee all (ca 1,5 l).
  3. Lisa vette loorberilehed, sidrunirohi ja vürtsiterad. Keema hakanud kontidelt peab pinnale tekkinud vahu ära korjama.
  4. Tükelda kartul, porgand, õun, sampinjonid ja sibul.
  5. Klaasista sibul väheses õlis, lisades sinna peale ka liha- või grillimaitseainesegu.
  6. Võta pehmeks keenud lihaga kondid potist välja ja pane juurvijad puljongisse keema.
  7. Eemalda liha kontidelt, tükelda peenemaks ja pane potti tagasi. Vajadusel võib nüüd veel veidi soola lisada, aga kuna maitseainesegud sisaldavada ka soola, siis peab olema ettevaatlik, et suppi üle ei soola.
  8. Keeda kuni kõik, nii juurviljad kui liha, on pehme.

Minul läks valmistamise peale 50 minutit.
Sellest kogusest saab 3-4 portsjonit sõltuvalt sööja isust 🙂

Köögiviljasupp

Retsept

  • 3 keskmist porgandit
  • 1 keskmine sibul
  • rusikasuurune tükk lillkapsast
  • rusikasuurune tükk brokolit
  • 1 Maggy Kostilja puljongikuubik
  • 1 suur spl sulatatud juustu Merevaik
  • 100 ml magustamata kondenspiima
  • vett
  • vajadusel veidi soola
kviljasupp
  1. Tükelda köögiviljad, pane potti, vala peale nii palju vett, et tükid oleks kaetud, lisa puljongikuubik ja pane keema.
  2. Keeda kuni köögiviljad on pehmed, lisa kondenspiim ja Merevaik, sega kuni juust on sulanud.
  3. Soovi korral lisa veidi soola.

Supp KÕIK KOKKU

Sõbrannaga korraldatud mõnusast taimsest õhtusöögist jäi üle üht ja teist. Laisk perenaine ei viitsnud õhtul kausikesi külmkappi tõsta ja hommikuks oli suurem osa värskusest ajalukku läinud. Mida teha? Ära visata? Oi, ei. Liiga palju head kraami.

Mida muud, kui SUPIKS! Ma polnud küll kunagi varem kuulnud, et näiteks jääsalat sobiks supi sisse panna, aga eks ole teada tõde, et kui ei katseta, ei saa ka teada.

Retsept

Niisiis rändas kogu kraam potti:

  • üks tükeldatud tomat
  • pool punast paprikat
  • paar peotäit hakitud lillkapsast
  • üks peotäis värsket kurki
  • 6-7 seibitatud Felixi minikurki
  • supilusikatäis kooritud krevette
  • ja korralik kausitäis hakitud rohelist – ruccolat, punasevarrelist oblikat, jääsalatit, punast ja rohelist basiilikut
supp_kokku
  1. Kalla potti nii palju vett, et köögiviljad olid peaaegu kaetud, lisasin ühe Knorri kanapuljongi kuubiku ja noaotsaga musta purustatud pipart.
  2. Keeda seda kõike umbes pool tundi.

Esimest lusikatäit võttes oli eelaim, et mine tea, äkki ei kõlba kuhugi. Aga üllatus, üllatus – supp sai ootamatult maitsev.

Siit teadmine edasipidiseks – kõigest, mis eelmise päeva peost üle jääb, saab supi keeta.

Muskaatkõrvitsa-läätsesupp

Retsept

  • 1 suur peotäis rohelisi läätsi
  • 3 suurt peotäit tükeldatud muskaatkõrvitsat
  • 1 veisepuljongi kuubik
  • 1 spl võid
  • 1 tl sojakastet
  • vett
  • 3–4 vürtsitera
  • tüümiani
  • ingverit
  • suhkrut
  • meresoola
laatsesupp
  1. Leota läätsi külmas vees umbes 1 tund. Loputa.
  2. Keeda läätsed pehmeks. Siis lisa kõrvitsakuubikud, vajadusel vett, puljongikuubik, või, sojakaste, maitseained. Suhkrut pane näpuotsatäis, meresoola oma maitse järgi.
  3. Keeda kuni kõrvits on pehme.

Spinati-kapsasupp

Retsept

Kerge, kiire, maitsev.

  • 5 külmutatud spinatikuubikut
  • 3 peotäit tükeldatud värsket kapsast
  • 1 Maggi Kostilja puljongikuubik
  • 1 l vett
  • soola
  • pipart
  • 1 spl võid
supipokaal
  1. Pane spinat ja kapsas 20 minutiks keema.
  2. Purusta kapsas köögikombainis, pane potti tagasi, lisa puljongikuubik ja või, maitsesta.
  3. Keeda veel veid ja serveeri, näiteks pokaalis ja hapukoorega. Mulle maitseb nii rohkem.

Muskaatkõrvitsa supp mooniseemnetega

Retsept

  • 600 g muskaatkõrvitsat
  • umbes 10 x 10 cm suurune tükk suitsutatud seakamarat
  • 1,25 dl Valio kolme juustu toidukoort (10%)
  • vett
  • soola
  • pipart
  • mooniseemneid
korvitsasupp
  1. Tükelda kõrvits ja pane koos kamaraga keema.
  2. Vett pane vaid nii palju, et tükid oleks kaetud.
  3. Keeda kõrvits pehmeks ja püreesta kõik köögikombainis.
  4. Vala püree potti tagasi, lisa koor ning maitseained ja lase supp keema tõusta.

Mooniseemned lisa kuumale supile otse taldrikusse. Maitseb hea.

Püreesupp paprikaga

Retsept

  • 150 g brokkolit
  • 200g lillkapsast
  • 200 g porgandit
  • 200 g haput õuna
  • 1 keskmine sibul (125 g)
  • 300–400 g hakkliha
  • 200 ml kohvikoort või piima
  • 1 punane paprika
  • õli
  • meresoola
  • estragoni
  • musta pipart
  • loorberit
hakkliha-paprika_supp
  1. Keeda brokkoli, lillkapsas, porgand ja õun pehmeks (lisa vette 1 tl meresoola ja 3 loorberilehte).
  2. Klaasista sibul pannil vähese õli ja estragoniga. Püreesta kõik köögikombainis. Keedupuljong jääb potti ja püree pane hiljem sinna sisse tagasi.
  3. Prae hakkliha, maitsesta kerge soola ja musta pipraga.
  4. Kui liha on küpsenud, vala peale kohvikoor ja lase keema tõsuta. Sega supi sisse.
  5. Prae väikesteks tükkideks lõigatud paprika kerges õlis pehmeks ja lisa supile.

Roheline supp

Retsept

  • 300 g lillkapsast
  • 300 g brokkolit
  • 300 g porgandit
  • 1 puljongikuubik
  • peotäis hakitud ruccolat
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 spl purustatud kreekapähkleid
  • 400 g peekonit
  • 150 g toidukoort
  • soola
  • pipart

  1. Lõika peekon ribadeks (eemalda eelnevalt kamar), haki sibulad ja pane koos kreekapähklite, soola ning pipraga pannile praadima. Prae, kuni liha on pehme.
  2. Tükelda lillkapsas, porgand ja brokkoli ning keeda puljongikuubikuga maitsestatud vees pehmeks.
  3. Püreesta keedetud aedviljad köögikombainis ja tõsta saadud mass tagasi puljongisse. Sama tee lihaga.
  4. Lisa supile toidukoor ja keeda veel 5-10 minutit, et maitsed seguneks.