Lambaraguusupp kuivatatud ploomide ja seesamiseemnetega
- Pane raguu vette tasasele tulele keema umbes poolteiseks tunniks. Vajadusel riisu vahepeal vahtu.
- Tõsta raguu potist välja, lõika liha kontide küljest lahti ja tükelda.
- Kooritud porgand viiluta juurviljakoorijaga õhjukesteks liistakuribadeks. Pane kõik ained potti ja keeda suppi taas tasasel tulel veel umbes poolteist tundi. St keeda, kuni liha on täitsa pehme.
Raguusupp
- Pane supikondid keema.
- Vala vett potti nii palju, et kondid oleks vee all (ca 1,5 l).
- Lisa vette loorberilehed, sidrunirohi ja vürtsiterad. Keema hakanud kontidelt peab pinnale tekkinud vahu ära korjama.
- Tükelda kartul, porgand, õun, sampinjonid ja sibul.
- Klaasista sibul väheses õlis, lisades sinna peale ka liha- või grillimaitseainesegu.
- Võta pehmeks keenud lihaga kondid potist välja ja pane juurvijad puljongisse keema.
- Eemalda liha kontidelt, tükelda peenemaks ja pane potti tagasi. Vajadusel võib nüüd veel veidi soola lisada, aga kuna maitseainesegud sisaldavada ka soola, siis peab olema ettevaatlik, et suppi üle ei soola.
- Keeda kuni kõik, nii juurviljad kui liha, on pehme.
Minul läks valmistamise peale 50 minutit.
Sellest kogusest saab 3-4 portsjonit sõltuvalt sööja isust 🙂
Köögiviljasupp
- Tükelda köögiviljad, pane potti, vala peale nii palju vett, et tükid oleks kaetud, lisa puljongikuubik ja pane keema.
- Keeda kuni köögiviljad on pehmed, lisa kondenspiim ja Merevaik, sega kuni juust on sulanud.
- Soovi korral lisa veidi soola.
Supp KÕIK KOKKU
Mida muud, kui SUPIKS! Ma polnud küll kunagi varem kuulnud, et näiteks jääsalat sobiks supi sisse panna, aga eks ole teada tõde, et kui ei katseta, ei saa ka teada.
- Kalla potti nii palju vett, et köögiviljad olid peaaegu kaetud, lisasin ühe Knorri kanapuljongi kuubiku ja noaotsaga musta purustatud pipart.
- Keeda seda kõike umbes pool tundi.
Esimest lusikatäit võttes oli eelaim, et mine tea, äkki ei kõlba kuhugi. Aga üllatus, üllatus – supp sai ootamatult maitsev.
Siit teadmine edasipidiseks – kõigest, mis eelmise päeva peost üle jääb, saab supi keeta.
Muskaatkõrvitsa-läätsesupp
- Leota läätsi külmas vees umbes 1 tund. Loputa.
- Keeda läätsed pehmeks. Siis lisa kõrvitsakuubikud, vajadusel vett, puljongikuubik, või, sojakaste, maitseained. Suhkrut pane näpuotsatäis, meresoola oma maitse järgi.
- Keeda kuni kõrvits on pehme.
Spinati-kapsasupp
- Pane spinat ja kapsas 20 minutiks keema.
- Purusta kapsas köögikombainis, pane potti tagasi, lisa puljongikuubik ja või, maitsesta.
- Keeda veel veid ja serveeri, näiteks pokaalis ja hapukoorega. Mulle maitseb nii rohkem.
Muskaatkõrvitsa supp mooniseemnetega
- Tükelda kõrvits ja pane koos kamaraga keema.
- Vett pane vaid nii palju, et tükid oleks kaetud.
- Keeda kõrvits pehmeks ja püreesta kõik köögikombainis.
- Vala püree potti tagasi, lisa koor ning maitseained ja lase supp keema tõusta.
Mooniseemned lisa kuumale supile otse taldrikusse. Maitseb hea.
Püreesupp paprikaga
- Keeda brokkoli, lillkapsas, porgand ja õun pehmeks (lisa vette 1 tl meresoola ja 3 loorberilehte).
- Klaasista sibul pannil vähese õli ja estragoniga. Püreesta kõik köögikombainis. Keedupuljong jääb potti ja püree pane hiljem sinna sisse tagasi.
- Prae hakkliha, maitsesta kerge soola ja musta pipraga.
- Kui liha on küpsenud, vala peale kohvikoor ja lase keema tõsuta. Sega supi sisse.
- Prae väikesteks tükkideks lõigatud paprika kerges õlis pehmeks ja lisa supile.